En Bitcoin er nå verdt over 2000 dollar

Det er registrert historisk verdi for den digitale valutaen.


”Verdien på den den digitale Bitcoin-valutaen har mildt sagt vært en veritabel berg-og-dalbane siden introduksjonen, men den siste tiden har valutaen opplevd en svært kraftig oppsving. Nå er et nytt historisk nivå oppnådd, melder blant andre CoinDeskPå lørdag forrige uke passerte nemlig Bitcoin-verdien 2000 dollar, eller litt over 17 000 norske kroner, for første gang noensinne.


Har steget 100 prosent i år


Dette betyr at oppgangen har vært svært bratt de siste månedene. Så sent som i mars kunne vi melde at Bitcoin hadde passert 1268 dollar, mer enn én unse gull. Bitcoin-verdien har ligget under 1000 dollar i lange tider, og først ved overgangen til 2017 ble denne grensen nådd.

Det betyr altså at verdien har steget med over 100 prosent bare i inneværende år. Flere analytikere hevder at den nye milepælen på 2000 dollar trolig vil gi valutaen en fortsatt bratt oppgang i tiden fremover.


– Som et psykologisk nivå er 2000 dollar en viktig milepæl og vil generere videre interesse som kan øke prisen ytterligere, sa Charles Hayter, grunnleggeren av kryptovaluta-nettstedet CryptoCompare, i en kommentar til CoinDesk.”

Les hele artikkelen på Tek.no

Kilde: Tek.no og Coindesk.com

Baard Persson Vaage

Mest lest