I natt kan bitcoins blokkjede splittes i to

Resultatet er en helt ny variant nummer to av bitcoin ved navn Bitcoin Cash.


"Bitcoin-miljøet har i lang tid vært enige om at noe må gjøres for å øke kapasiteten på bitcoin-nettverket slik at det kan håndteres flere transaksjoner per sekund. 


Det har imidlertid vært stor uenighet knyttet til hvordan man skal løse dette på best mulig måte. 


Den ene muligheten var å komprimere informasjonen i blokkjeden, slik at man får gjort flere transaksjoner. Den andre løsningen var å øke størrelsen på blokken. 


Tidligere i sommer ble partene enige om en oppgradering som innebar begge deler. Denne fikk navnet SegWit2x, også kalt «New York-avtalen». Enigheten ga et stort prishopp for kryptovalutaen


I første fase, som iverksettes 1. august, kommer det en oppdatering hvor informasjonen i blokkjeden er komprimert. Det ventes også at det kommer en annen stor endring som en reaksjon på dette, forteller leder i Norges Bitcoin- og Blockchainforening, Stephan Nilsson. 


– Det finnes en del grupper som ikke stoler på at del to av avtalen vil bli gjennomført, altså at størrelsen på blokken dobles i november. De har sagt at de skal gjøre en «chain split», der man lager en kopi av bitcoin kalt Bitcoin Cash. Det er dette vi tror kommer til å skje tirsdag, sier Nilsson til E24."


Les hele saken på E24.no 

Kilde: E24.no

Baard Persson Vaage

Mest lest