Vipps har fått seg en skikkelig utfordrer

Nordea og Danske Bank går sammen om MobilePay, og inviterer samtidig andre banker inn i samarbeidet. Målsetningen er å gjøre MobilePay til den mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden.


Nordea har nå inngått partnerskap med Danske Bank om MobilePay i Norge og Danmark. Formålet er å sikre forbrukere og bedrifter i begge land en mobil betalingsplattform med stor utbredelse, høy brukervennlighet og fokus på innovasjon.


MobilePay inviterer samtidig alle interesserte danske, norske og finske banker til å delta i partnerskapssamarbeidet rundt betalingsplattformen.


- Med MobilePay har vi mulighet til å gi nordiske brukere og bedrifter et av verdens mest utbygde mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke utbredelsen og samtidig får MobilePay økt muskelkraft til å akselerere innovasjonen, slik at vi kan sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter.


Fordel for kundene


Administrerende direktør for Nordea Norge, Snorre Storset, fremhever at det nye MobilePay-samarbeidet vil sikre Nordeas privat- og bedriftskunder adgang til markedets beste løsninger innen mobilbetaling.


- Mobile betalingsløsninger har raskt blitt svært populære, og vi ser stor innovasjon i forhold til nye bruksområder. Det er avgjørende at bankbransjen nå klarer å finne frem til felles løsninger, til fordel for kundene, næringslivet og samfunnet, sier Snorre Storset.Fakta om MobilePay

  • MobilePay ble etablert i Danmark i 2013 og har i dag 3,1 millioner brukere og flere enn 27.000 bedriftskunder.

  • MobilePay ble lansert i Norge i 2015 og har til nå blitt lastet ned over 300 000 ganger.

  • MobilePay kan brukes i over 1.200 fysiske butikker og i et økende antall norske nettbutikker i tillegg til appene RuterBillett og NSB.

  • MobilePay omfatter i dag betaling mellom privatpersoner, betaling i butikk hvor MobilePay er integrert i kassesystemet, en online-løsning og en appswitch-løsning.

  • MobilePay Business, en løsning for mindre og mellomstore bedrifter, fakturabetaling med MobilePay Invoice og betalingsterminaler som tar imot både kort og MobilePay kommer snart.Webmaster 

Mest lest